Home Actualitate Achiziția de măști pentru elevi și profesori, anulată

Achiziția de măști pentru elevi și profesori, anulată

by Crina Matei
0 comment

Cu doar o săptămână înainte de începerea școlii Ministerul Educației a lansat o nouă procedură de achiziții de măști pentru elevi și profesori. Cu toate acestea, specialiștii au anunțat că dacă ministerul nu cumpără la timp măștile medicale, pot fi folosite și cele din bumbac.

UNIFARM nu a putut să livreze măștile pentru elevi și profesori. Astfel, cu doar o săptămână înainte de începerea școlii, Ministerul Educației a lansat o nouă procedură de achiziții de măști.

Operatorul economic a transmis o adresă către MEC prin care informează că deși furnizorul de măști este același, acestea din urmă provin de la trei producători diferiți, producători pentru care ofertantul nu a transmis documente și mostre de produs în perioada desfășurării etapei de calificare și evaluare.

Luminița Barcari, secretar de stat în Ministerul Educației a declarat că din trei operatori economici, au venit doi – unul nu avea măști conforme, iar al doilea avea prea puține. Astfel că în următoarea procedură s-a dat posibilitatea mai multor operatori economici să trimită disponibilitatea, iar dacă îndeplinesc condițiile, se pot încheia contracte, dacă măștile sunt conforme. Procedura implică termene foarte scurte, dar este de dorit că până în 2 iunie măștile să ajungă la școli.

Dacă totuși acest lucru nu se va întâmpla, măștile textile din bumbac pot reprezenta o soluție. Acestea sunt mai rezistente, se pot fixa mai bine și chiar dacă n-au un grad de absorbție a particulelor sau deblocare a particulelor la fel de mare ca și măștile chirurgicale oferă o protecție convenabilă.

related posts

Leave a Comment