Home Economic Peste 60.000 lei amenzi şi unităţi închise, în urma controalelor ANPC

Peste 60.000 lei amenzi şi unităţi închise, în urma controalelor ANPC

by Crina Matei
0 comment

Peste 60.000 lei amenzi şi unităţi închise pentru nereguli privind cazarea şi asigurarea hranei persoanelor aflate în carantină instituţionalizată. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor continuă seria de acţiuni de control, la nivelul întregii ţări, pentru a verifica modul în care comercianţii îndeplinesc prevederile Ordonanţelor militare adoptate până în acest moment, menite să prevină răspândirea noului coronavirus Covid-19, precum şi felul în care respectă drepturile consumatorilor.

În urma acţiunilor desfăşurate, au fost aplicate amenzi în valoare totală de 65.000 mai multor societăți și firme. Abaterile constatate în timpul acţiunilor de control au fost:

– nerespectarea condiţiilor de depozitare a alimentelor;

– folosirea de materii prime cu durata valabilităţii depăşită sau care nu erau însoţite de eticheta de produs de unde să rezulte principalele elemente de identificare şi caracterizare;

– schimbarea stării termice a produselor;

– în spaţiile de pregătire a preparatelor culinare se utilizau ustensile depreciate, iar condiţiile igienice erau necorespunzătoare, respectiv paviment depreciat, pereţi cu urme de grăsime, hote murdare cu urme de grăsime arsă.

ANPC va continua campania de verificări şi în perioada următoare, pentru a se asigura că sănătatea şi viaţa consumatorilor nu sunt puse în pericol în zonele de comercializare, precum şi că drepturile consumatorilor sunt respectate cu stricteţe.

sursa foto: ANPC

related posts

Leave a Comment