Home Economic Măsuri sporite în turism

Măsuri sporite în turism

by Crina Matei
0 comment

Siguranța și sănătatea turiștilor vor fi primordiale în acest sezon estival pe litoral. După ce președintele țării a anunțat ridicarea stării de urgența din 15 mai, iar premierul, deschiderea hotelurilor, la malul mării lucurile au început să se miște. Patronii de hoteluri și restaurante caută acum soluții pentru ca turiștii să se simtă în siguranță, fie că vorbim de unitățile de cazare, ori de suprafețele de plajă. Bufetul suedez pe care se mergea până acum ar putea să dispară și cel puțin deocamdată  turiștii ar urma să își primească mâncare în camere.

În toate unitățile de cazare vor exista substanțe dezinfectante de la recepție și până la ultimul etaj. La fel și în camere, iar igienizarea acestora se va face zilnic. O problemă însă vine atunci când vorbim de servirea mesei. Guvernul a anunțat deschiderea hotelurilor nu însă și a restaurantelor. Așa că patronii se gândesc acum la ce variantă vor alege pentru ca turiștilor să le fie asigurat și acest serviciu.

Și operatorii de plajă caută solutii pentru a respecta distanțarea socială impusă de autorități. Asta în condițiile în care în fiecare an sezlongurile erau lipite unul de celălalt, iar printre cearceafuri turiștii erau nevoiți să facă slalomuri.

Va fi o vară complicată pentru toată lumea, deopotrivă: turiști și gazde, de pe litoral. Măsurile de protecție vor crea disconfort și timpi lungi de așteptare, dar cu care oamenii vor trebui să se obișnuiască.

related posts

Leave a Comment