Home Actualitate Decizie în așteptare

Decizie în așteptare

by Crina Matei
0 comment

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat că este posibil ca şomajul tehnic să se prelungească după data de 15 mai. Totodată Ministerul Muncii lucrează la un set de măsuri de ajutorare a firmelor care au rezistat crizei și vor să își dezolte activitatea.

Ministerul Muncii încă nu a luat o decizie finală cu privire la prelungirea şomajului tehnic şi după data de 15 mai. Decizia este aşteptată pe parcursul acestei săptămâni, după discuţii cu partenerii sociali ai ministerului.

Totodată, Ministerul Muncii lucrează  la un set de măsuri de ajutorare a firmelor care au rezistat crizei și vor să își dezolte activitatea.

„Împreună cu ceilalți colegi, gândim un pachet de măsuri care să vină inclusiv în sprijinul celor care vor să-și facă o reorientare în activitate sau vor să-și dezvolte activitatea pe baza experienței avute în această criză, oameni care s-au străduit să-și țină activitatea în picioare în pofida greutăților”, a precizat Violeta Alexandru.

Dacă o companie afectată de criză nu își poate relua activitatea după data de 15 mai, statul va încerca să acopere o parte din costul salarial. Totodată este posibil ca o parte din salariul angajaţilor care se întorc la muncă în companii afectate de criză să fie susţinut de stat.

Sursa foto: Facebook

related posts

Leave a Comment