Home Editorii noștri îți recomandă Elevii infectaţi pot susţine examenele izolaţi

Elevii infectaţi pot susţine examenele izolaţi

by Crina Matei
0 comment

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie a declarat că elevii care sunt diagnosticaţi cu Covid-19 pot susţine examenele de Bacalaureat sau Evaluare naţională cu măsuri de siguranţă,  respectiv izolaţi în sala de exeman sau chiar în spital.

Veşti cel puţin surprinzătoare din partea Ministerului Educaţiei. Monica Anisie a declarat că elevii diagnosticaţi cu Covid 19 vor putea susţine examenele de Evaluare Naţională sau Bacalaureat cu măsuri de siguranţă, chiar şi în spital. Întrebată ce se întâmplă cu elevii ai căror părinţi se află în grupă de risc, se află în izolare sau în carantină, Anisie a spus că se va sfătui cu ministrul Sănătăţii în acest sens.

Pentru acest an şcolar examenele au fost deja stabilite, Examenul de Evaluare naţională va începe pe 15 iunie, iar cel de Bacalaureat pe data de 22 iunie. Pentru învăţământul vocaţional, profesional şi profesional dual, precum şi cele din învăţământul postliceal, examenele vor fi realizate numai pe bază de proiect, iar proba practică va fi echivalată în conformitate cu metodologiile aferente fiecărui tip de certificare a competenţelor.

Întrebată de ce nu se ia în calcul să se anuleze examenele de Capacitate şi Bacalaureat şi să se adopte acelaşi sistem ca în Olanda, evaluarea fiind în funcţie de media ciclului şcolar absolvit, ministrul a precizat că există părinţi care susţin că nu trebuie să se renunţe la aceste examene.

Sursa foto: Facebook

related posts

Leave a Comment