Home Actualitate Covid-19 afectează turismul

Covid-19 afectează turismul

by Crina Matei
0 comment

Teama de coronavirus afectează grav turismul. Italia și China sunt două destinații din ce în ce mai ocolite de români. Oamenii evită să mai plece în vacanțe în cele două țări, după ce aici s-a confirmat cel mai mare număr de îmbolnăviri ș idecese din cauza coronavirusului. Ceea ce pentru unii reprezintă un adevărat dezastru financiar ar putea fi speculat de hotelierii de la malul mării, unde ar putea ajunge în acest sezon estival mult mai mulți turiști.

Declanșarea epidemiei de coronavirus în China și mai apoi în Italia a  fost echivalentul declinului în turism pentru cele două țări. Tot mai mulți români și-au anulat deja rezervările, iar agenţiile de turism și-au scos din ofertă cele două destinații.

Corina Martin , agent de turism :“ Sigur, măsuri de precauţie sunt absolut necesare.  Sunt turişti care sunt mai temători şi aleg să îşi amâne vacanţele, aveam rezervări de bilete de avion în partea de nord a Italiei şi acestea sunt anulate. Panica este ce a care sperie acum şi depinde cum gestionăm această panică. ”  

Silvia Croitoru, agent de turism : “ La acest moment nu avem anulări dar se poate vorbi de un interes scăzut pentru aceste destinaţii. “

Companiile aeriene sunt însă de departe cele mai afectate. Unele dintre ele și-au redus capacitatea de zbor până la începutul lunii aprilie pentru pasagerii care călătoresc în și dinspre mai multe orașe din Italia. Altele au anulat temporar toate zborurile către Italia China și Iran.

Răzvan , consultant marketing online:  “ Este o perioadă dificilă pentru companiile din turism aeriene şi de turism. Unele şi-au redus dimensiunea zborurilor. Sunt din toată lumea care au redus frecvenţa în luna martie, de la 25 până la 40 la sută din numărul de zboruri. Vorbim de mii de zboruri. Pe Asia numai luna trecută peste 200.000 de zboruri anulate. “

Hotelierii de la malul mării recunosc și ei că interesul cel puțin pentru această perioadă și luna aprilie este mai scăzut decât anul trecut. Iar vânzările au scăzut cu aproximativ 10 la sută. Sunt însă vești bune pentru sezonul estival, unde este așteptată o creștere a numărului de turiști.

Teodora  Nancu, şef recepţie hotel “ Faţă de anul trecut se vede diferenţa. Oamenii sunt fricoşi şi se axează pe last minute. ”

Iar veștile bune pentru România nu se opresc aici. Grecia ar putea să se confrunte și ea cu o problemă de siguranță în acest sezon. Și asta din cauza numărului tot mai mare de refugiați din Siria care ar putea ajunge acolo în lunile următoare. În aceste condiții România devine o destinație nu doar accesibilă din punct de vedere financiar ci și una foarte sigură.  

related posts

Leave a Comment