Home Administrație publică Ziua Eroilor, marcată la Cumpăna

Ziua Eroilor, marcată la Cumpăna

by Romanov Alex
0 comment

Ziua Eroilor a fost marcată ca în fiecare an și în comuna constănțeană Cumpăna. Astfel, la toate cele trei monumente ale eroilor din localitate au fost depuse coroane de flori în cinstea ostașilor căzuți pe frontul de luptă.

Rând pe rând, reprezentanți ai Consiliului Local Cumpăna, Liceului Tehnologic Nicolae Dumitrescu, Asociația „Cumpăna Tinerilor” și ale celor două grădinițe, au depus coroane de flori la cele trei monumente ale eroilor din localitate.

„Astăzi, facem pomenirea tuturor ostașilor români, din toate timpurile și din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre și închisori pentru apărarea națională, a gloriei străbune și a credinței strămoșești.”, declară FLORIN NEAGU, viceprimar Cumpăna

Cu prilejul sărbătorii Înălțării Domnului și a Zilei Eroilor, a fost omagiat și veteranul de război Ion Ceapă, acesta fiind la cei 104 ani ai săi, cetățean de onoare al comunei Cumpăna.

Conform tradiţiei, de Ziua Înălţării Domnului, se comemorează şi Ziua Eroilor, o sărbătoare dedicată eroilor cunoscuţi şi necunoscuţi căzuţi în luptă de-a lungul veacurilor pentru credinţă, libertate, apărare şi reîntregirea neamului.

related posts

Leave a Comment