Home Administrație publică Finanţare guvernamentală de 3 milioane de euro pentru modernizarea străzilor din Mangalia

Finanţare guvernamentală de 3 milioane de euro pentru modernizarea străzilor din Mangalia

by Romanov Alex
0 comment

Primăria Municipiului Mangalia a obţinut o finanţare de aproximativ 15 milioane de lei pentru două proiecte publice de infrastructură, prin Programul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny”. Cele două proiecte se referă la modernizarea mai multor străzi din cartierul de case al Mangaliei şi cartierul Dobrogea I, zonă rezidenţială unde se află în plină execuţie proiectul european de extindere şi reabilitare a reţelei de apă şi canalizare, contractat de RAJA.

Astfel, vor fi asfaltate mai multe artere din cartierul de vest al oraşului, printre care: Walter Mărăcineanu, Crinului, Maior Giurescu, M.I.Dobrogeanu, General Boerescu, 1 Mai, Gării, Ion Mecu. Pentru modernizarea acestor străzi, proiectul prevede o finanţare guvernamentală în valoare de aproape 10 milioane de lei.

„Prin aceste investiţii, extindem infrastructura rutieră şi pietonală din oraşul nostru, în cartiere unde s-a intervenit mai puţin, în ultimii 20 de ani. Ne bucurăm că, totodată, prin proiectul RAJA, modernizăm complet sistemul de alimentare cu apă şi canalizare din oraş şi staţiuni. În continuare, vom atrage fonduri europene şi guvernamentale pentru modernizarea şi extinderea străzilor şi utilităţilor în toate cartierele oraşului şi în staţiuni. În acelaşi timp, cu bani de la bugetul local, investim în parcuri, locuri de joacă, amenajări peisagistice, parcări şi alte modernizări pe domeniul public”, a declarat CRISTIAN RADU, primarul Mangaliei

Un alt proiect se referă la modernizarea tramei stradale din cartierul Dobrogea I, pe următoarele străzi: Geo Bogza, B-dul Grigore Vieru, strada G-ral Dragalina şi strada G-ral Boerescu.

sursa foto: booking.com

related posts

Leave a Comment