Home Administrație publică Termen pentru plata taxei pentru parcare

Termen pentru plata taxei pentru parcare

by Romanov Alex
0 comment

Constănțenii care dețin autorizație pentru rezervarea unui loc de parcare au termen până la 31 martie să plătească taxa aferentă acestuia. Încasarea taxei este realizată de către Serviciul Public de Impozite și Taxe, iar solicitările se adresează către Primăria municipiului Constanța.

Persoanele fizice trebuie să achite 208 lei pentru prelungirea autorizației, iar persoanele juridice vor plăti 934 de lei/an sau 156 de lei/lună pentru autoturisme, iar pentru autoutilitarele cu masa maximă autorizată mai mică de 2,4 tone și gabarit care se încadrează în dimensiunile standard ale locului de parcare destinat autoturismelor 1.868 lei/an sau 311 lei/lună.

În cazul în care taxa nu este achitată până la 31 martie, autorizația poate fi anulată, iar locul de parcare redistribuit dacă pentru parcarea respectivă mai există alte cereri depuse.

Autorizația se reînnoiește automat pentru anul următor în situația în care solicitantul nu renunță expres la aceasta până la data de 15 decembrie a anului în curs și are achitată taxa pentru anul curent.

Încasarea taxei este realizată de către Serviciul Public de Impozite și Taxe, iar solicitările pentru rezervarea unui loc de parcare se pot trimite pe adresa [email protected] .

Primăria Constanța pregătește un nou Regulament al parcărilor din municipiu care va fi supus dezbaterii publice în cel mai scurt timp posibil.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment