Home Administrație publică Sistem de colectare ape pluviale, în Portul Tomis

Sistem de colectare ape pluviale, în Portul Tomis

by Romanov Alex
0 comment

Vești bune pentru constănțenii care locuiesc în zona Peninsulară. Strada Lebedei din Portul Tomis a fost reamenajată pentru colectarea apelor pluviale.

La fiecare ploaie, străzile din Portul Tomis deveneau impracticabile pentru cei care erau nevoiți să le tranziteze. Pentru a opri acest fenomen, Primăria Municipiului Constanța și administratorul drumului public au construit un sistem care împiedică acumularea cantităților de apă. Au fost montate dispozitive de colectare și evacuare a apei pentru a evita degradarea carosabilului.

Pe strada Lebedei, zona carosabilă a fost reconfigurată pentru a se obține secțiunea necesară scurgerii apei. Lucrările de asfaltare au fost realizate urmărind cotele terenului existent, apa fiind direcționată către un cămin de colectare prevăzut cu un dispozitiv pentru reținerea volumului crescut de apă.

În paralel, se recondiționează cu asfalt zona pietonală, după ce au fost înlocuite toate bordurile pentru a fi ridicate la cotă.

Proiectul de intervenții pe această zonă completează lucrările executate în această primăvară. În Portul Tomis a fost creat un sistem de șanturi betonate și rigole iar suprafața carosabilă și parcările au fost asfaltate astfel încât apele pluviale să fie colectate eficient. Conform normelor de protecție a mediului, a fost instalat un separator de hidrocarburi care are rolul de a separa carburanții și rezidurile din apele uzate, limitând astfel fenomenul de poluare a apei.

Sistemul este adaptat zonelor urbane aglomerate și urmărește creșterea siguranței participanților la trafic.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment