Home Actualitate Piața auto, în cădere liberă

Piața auto, în cădere liberă

by Romanov Alex
0 comment

Piața auto, în cădere liberă! Cel puțin în privința vânzărilor de mașini noi, care au scăzut cu peste 22%, comparativ cu anul anterior. Există însă și o veste bună. Potrivit datelor publicate de Asociaţia Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme, s-a constatat o creștere semnificativă în cazul comercializării autoturismelor ecologice.

Chiar dacă piața auto a fost în declin în privința vânzărilor, înmatriculările au crescut totuși, în ultimele patru luni ale anului 2020. Astfel, decembrie a consemnat cel mai mare număr de autoturisme noi înmatriculate în țara noastră (18.363 unități).

Datele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Autoturisme relevă faptul că, în funcţie de tipul de combustibil al autoturismelor înmatriculate, în 2020, categoria celor diesel înregistrează o creştere uşoară a cotei de piaţă (+0,5 puncte procentuale), până la o pondere de 26,9%, comparativ cu 26,4%, cât se înregistrase în 2019. În schimb, la autoturismele pe benzină s-a constatat o scădere importantă, de 3,4% la nivelul anului trecut, faţă de 2019.

La categoria, autoturismelor ecologice, a existat un volum în creştere de 33,3%, în 2020, în comparaţie cu perioada similară a anului anterior. Pe subcategorii, s-a înregistrat un salt de 89% la autoturismele full electrice şi unul mult mai consistent, de 158%, la cele hibride plug-in.

În cele din urmă, datele APIA mai relevă faptul că, în privința mărcilor de autoturisme înmatriculate în 2020, pe primul loc în topul preferințelor românilor s-a situat un model aparținând mărcii autohtone de autoturisme, cu un total de 18.474 de unități înmatriculate.

sursa foto: agora.md

related posts

Leave a Comment