Home Administrație publică Continuă asfaltarea străzilor din Mangalia, cu fonduri europene

Continuă asfaltarea străzilor din Mangalia, cu fonduri europene

by Romanov Alex
0 comment

Primăria Mangalia continuă, în această perioadă, lucrările de asfaltare pe un număr de 17 străzi din localitate, în cadrul programului european de reabilitare a infrastructurii rutiere şi pietonale, cu fonduri UE.

După ce au fost refăcute trotuarele şi s-a turnat primul strat de asfalt pe toate străzile cuprinse în proiectul european, recent, a început turnarea celui de-al doilea strat de covor asfaltic, pe străzile supuse modernizării. Proiectul în valoare de 7 milioane de euro face parte dintr-un amplu program transfrontalier româno-bulgar, de modernizare a infrastructurii din oraş şi staţiuni, cu fonduri UE.

Conform proiectului tehnic, se vor asfalta peste 7 mii mp de drum, pe următoarele străzi: Dr. Motaş, Frumoasei, I.C. Brătianu, Ion Creangă, Libertăţii, Mărăşeşti, M. Eminescu, Mihai Viteazu, Mircea cel Bătrân, Muncitorului, Negru-Vodă, Oituz, Portului, Țepeş Vodă, Vânători, Vasile Alecsandri, Vasile Pârvan.

„Am refăcut inclusiv fundaţia, acolo unde a fost cazul, iar aceste lucrări neprevăzute au întârziat turnarea covorului asfaltic şi au presupus costuri suplimentare, din bugetul local. Toate aceste probleme au fost depăşite, iar în curând vom avea străzi refăcute complet, care vin în completarea celorlalte proiecte de refacere a infrastructurii rutiere şi pietonale, deja finalizate, la nivelul oraşului”, a declarat CRISTIAN RADU, primarul municipiului Mangalia

Pe străzile din centrul vechi al oraşului, respectiv: Vasile Pârvan, Frumoasei, Mărăşeşti, Mihai Eminescu, lucrările pentru primul strat de asfalt au fost amânate o perioadă, până la finalizarea lucrărilor la sistemul de canalizare din zonă.

Sursa foto: mangalia.ro

related posts

Leave a Comment