Home Administrație publică Rezultatele Maratonului Responsabilității

Rezultatele Maratonului Responsabilității

by Romanov Alex
0 comment

Aproape 200 de animale sterilizate în două zile. Acesta este rezultatul acțiunii de sterilizare care a avut loc, zilele acestea, la Constanța. Organizatorii vor continua această inițiativă și anul viitor.

În ultimele zile, Animal Society în parteneriat cu Primăria Municipiului Constanța, au desfășurat Maratonul Responsabilității – program de sterilizări gratuite în scopul gestionării înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună din oraș, în mod uman și sustenabil.

”Au fost două zile de foc, în care întreaga echipă Animal Society s-a mobilizat și a muncit enorm și suntem mulțumiți de rezultatele obținute. Constănțenii ne-au impresionat prin implicarea de care au dat dovadă încă o dată. Le amintim că noi continuăm și campania de sterilizare gratuită începută luna trecută – echipa noastră va fi prezentă în oraș până pe 10 decembrie și vom reveni și în 2022 cu campanii de sterilizare, programe de conștientizare și de dezvoltare comunitară. Alături de autoritățile locale și de partenerii noștri de la Four Paws International, ne-am propus să transformăm Constanța într-un model de urmat în ceea ce privește bunăstarea animalelor de rasă comună ale comunității. ” – a declarat Anca Tomescu, Președinte, Animal Society

„Gestionarea problemei animalelor fără stăpân la Constanța rămâne una dintre prioritățile noastre. Programul derulat de Primăria Constanța în parteneriat cu Animal Society și Four Paws International demonstrează, încă o dată, că facem parte dintr-o comunitate responsabilă și implicată. Sterilizarea rămâne soluția umană și cea mai eficientă în ceea ce privește gestionarea înmulțirii necontrolate a animalelor de rasă comună. Tocmai de aceea, fac încă un apel la cetățeni să aducă animalele la sterilizat. Sunt sigur că, în viitor, vom implementa noi direcții pentru rezolvarea problemei câinilor fără stăpân iar orașul nostru va deveni un exemplu în ceea ce privește spiritul civic”, a declarat viceprimarul municipiului Constanța, Ionuț Rusu.

Animal Society și Primăria Constanța vor continua proiectul demarat la începutul acestui an, Efort comun pentru un viitor mai bun și în 2022, cu noi proiecte de sterilizare gratuită, dar și cu programe de informare și conștientizare menite să schimbe pozitiv atitudinea societății civile față de câinii și pisicile de rasă comună și să contribuie la bunăstarea acestora.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment