Home Administrație publică Pictură murală, pe digul din Portul Tomis

Pictură murală, pe digul din Portul Tomis

by Romanov Alex
0 comment

Orașul de la mălul mării se schimbă la față! Proiectul “Constanța – Capitala Tineretului din România” aduce un upgrade orașului și inaugurează prima galerie de artă colaborativă de la malul mării. Digul din Portul Turistic Tomis a prins  astfel culoare printr-o pictură murală de 50 metri lungime, semnată de artiști consacrați de pe meleagurile dobrogene. Tematica aleasă este “human technology” și încearcă să redea rolul important pe care tehnologia îl joacă în viețile noastre.

Zeci de artiști locali, mai mult sau mai puțin cunoscuți și-au dat mâna în încercarea de a schimba fața orașului. Și au făcut și primul pas. Iar digul din Portul Turistic Tomis are acum un alt aspect datorită picturii murale, lungă de 50 de metri, realizată de artiști.

Pictura murală este însă doar un prim pas din cadrul proiectului  “Constanța – Capitala Tineretului din România 2021-2022”, care își propune să transmită întregii comunități că tinerii de astăzi își doresc să se implice în viața orașului, sunt cosmopoliți, pasionați, deopotrivă, de tehnologie și frumos.

Conceptul propus  are la bază metode prin care tinerii pot să își lase amprenta asupra comunității si orașului. Astfel, aceștia vor avea posibilitatea să se exprime si  să facă din Constanța un oraș mai frumos. Arta stradală este o metodă de exprimare foarte populară, îmbrățișată de tinerii din întreaga lume.

Galeria de artă colaborativă este parte integrantă a proiectului de amenajare urbană ce urmează a fi implementat în Portul Turistic Tomis. Acesta are ca scop dezvoltarea unei piațete moderne destinată tinerilor, comunității constănțene și nu în ultimul rând turiștilor care vizitează orașul Constanța.

related posts

Leave a Comment