Home Administrație publică Se amenajează un nou parc în cartierul Compozitori

Se amenajează un nou parc în cartierul Compozitori

by PĂUN IONELIA
0 comment

De ce să lăsăm terenurile nefolosite să se degradeze, când le putem transforma în oaze de liniște și bunăstare? De la această premisă continuăm amenajarea de noi spații verzi în Constanța. De această dată, ne îndreptăm atenția către un spațiu industrial situat pe strada Eliberării 46, pe care îl vom transforma într-o oază de verdeață. Urmărim astfel să reducem poluarea din zonă și să creștem confortul locuitorilor din proximitate.  

Proiectul se află pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de mâine, 29 iunie, când vom aproba studiul de fezabilitate, principalii indicatori tehnico economici și valoarea totală estimativă a investiției, de aproximativ 10 milioane de lei (inclusiv TVA). Proiectul noului parc cuprinde dotări şi echipări destinate activităţilor recreative pentru populaţie, astfel:

– amenajare alei și conectarea cu străzile vecine;

– amenajarea unui loc de joacă pe suprafață de tartan;

– amenajarea zonelor de relaxare

– plantarea de arbori, arbuști și flori;

– dotarea cu mobilier urban;

– amenajarea unei fântâni arteziene;

– montarea sistemului de iluminat și al unuia de irigații;

– montarea a două cișmele cu apă;

– plantarea de gard viu;

– realizarea branșamentelor la rețelele de apă, canalizare, energie electrică și telecomunicații. 

Amenajarea parcului se va face pe un teren cu o suprafață de 10.044 mp, 90% dintre aceștia urmând a se transforma în suprafață verde propriu-zisă. Restul de 10% sunt reprezentați de alei, locul de joacă, grupuri sanitare și celelalte elemente necesare. Sursa de finanțare este mixtă, provenind atât de la bugetul local, cât și din fonduri nerambursabile.

related posts

Leave a Comment