Home Administrație publică Piața Tic-Tac, transformare radicală

Piața Tic-Tac, transformare radicală

by Romanov Alex
0 comment

Vești bune pentru constănțenii care locuiesc în zona Tomis Nord. Actuala clădire în care funcționează piața Tic-Tac va fi demolată, iar în locul ei va apărea o construcție modernă, cu etaj și terasă, cu spații speciale pentru vânzarea produselor de la producătorii locali.

Noua piață Tic-Tac, construită la standarde europene va fi accesibilă inclusiv persoanelor cu dizabilități, fiind dotată, conform proiectului, cu rampe de acces și grupuri sanitare special destinate acestui grup vulnerabil.

Zona va fi readusă la viață și schimbată radical pentru ca toți locuitorii din zonă, cât și producătorii locali să aibă parte de condiții cât mai bune.

“Această piață va fi demolată și va fi construită una nouă. Va fi o clădire cu un etaj, la parter vor rămâne tarabele pentru producătorii agricoli plus spațiile comerciale care vor avea destinație prestabilită, vor fi spații pentru lactate, pentru panificație, produse din carne și așa mai departe, iar la etaj va fi un spațiu comercial plus o zonă de terasă.”, declară FLORIN GHEORGHE, director RAEDPP Constanța

Proiectul pentru reabilitarea acestei piețe este deja finalizat, iar lucrările ar trebui să demareze în cel mult o lună și jumătate. De asemenea, municipalitatea are în vedere și amenajarea unui after-school sau a unui loc de joacă în preajma noii piețe Tic-Tac.

De altfel, toate piețele agroalimentare din municipiul Constanța ar urma să fie reabilitate și modernizate.

sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment