Home Administrație publică Lucrările, în linie dreaptă!

Lucrările, în linie dreaptă!

by Romanov Alex
0 comment

Lucrările de reamenajare a falezei Dunării din Tulcea care poartă numele lui Ivan Patzaichin se vor finaliza în vara anului viitor. Aceasta ar fi data estimativă pe care a precizat-o Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea.

Lucrările au început în anul 2020, cu un buget total estimat de aproximativ 40 de milioane de euro, se derulează printr-un proiect european, iar în momentul de faţă sunt realizate în proporţie de aproximativ 60%.

„Vom avea gata faleza în forma finală prin iunie-iulie, anul viitor, în funcţie de cum se vor mişca şi constructorii, dar depinde foarte mult şi de modul în care vom aplica celălalt proiect pe care-l avem pe faleză, în zonele din afara proiectului mare, mă refer la digurile care împrejmuiesc faleza, mobilierul urban. Sper să reuşim să facem din faleza din Tulcea un loc de pelerinaj pentru tulceni şi pentru turiştii care ne calcă pragul”, a afirmat Horia Teodorescu, președintele Consiliului Județean Tulcea

El s-a arătat impresionat de ansamblul arhitectural care va fi amplasat pe faleza Dunării în memoria lui Ivan Patzaichin. Aflată în patrimoniul Administraţiei Porturilor Dunării Maritime din Galaţi timp de aproximativ 30 de ani, faleza Dunării din Tulcea a fost preluată parţial în anul 2017 de CJ Tulcea pentru reabilitare, Ivan Patzaichin implicându-se în acest demers.

În anul 2020, CJ a organizat un concurs de soluţii pentru amenajarea urbanistică a falezei, valoarea totală a premiilor oferite celor trei firme de arhitectură, din Tulcea, Galaţi şi Bucureşti, care au cumulat cele mai mari punctaje, fiind de 74.000 de lei.

Lucrările de amenajare a falezei vor putea fi realizate după finalizarea celor de reabilitare a zonei.

În anul 2021, după moartea lui Ivan Patzaichin, la propunerea Primăriei municipiului, consilierii judeţeni tulceni au adoptat un proiect prin care falezei Dunării i s-a atribuit numele multiplului campion olimpic.

La începutul acestei săptămâni, în deschiderea Festivalului „Ivan Patzaichin”, pe faleza Dunării, au fost prezentate macheta şi planurile ansamblului arhitectural care va purta numele marelui sportiv.

sursa foto: CJ Tulcea

related posts

Leave a Comment