Home Administrație publică Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentele din acest weekend

Jandarmii vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentele din acest weekend

by Romanov Alex
0 comment

La sfârşitul acestei săptămâni, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea vor asigura măsurile de ordine publică la evenimentele cultural-artistice organizate.

Astfel, în perioada 13-15 august, jandarmii tulceni vor fi prezenţi pe faleza oraşului Sulina, unde se vor desfăşura manifestări cultural-artistice ocazionate de Zilele oraşului Sulina şi Ziua Marinei Militare.

Sâmbătă, 14 august, începând cu ora 08.45, la troiţa Eroilor Marinari de la Capela Militară, vor fi asigurate măsurile de ordine publică şi protecţia participanţilor pe timpul ceremonialului militar şi religios dedicat eroilor marinari.

Duminică, 15 august, începând cu ora 09:30, jandarmii tulceni vor fi prezenţi pe Faleza Dunării din municipiul Tulcea, unde se va organiza un ceremonial militar dedicat sărbătoririi Zilei Marinei Române.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea va asigura ordinea şi siguranţa publică şi, de asemenea, va participa cu şalupa de intervenţie şi patrulare la ceremonialul (defilarea) organizată de Garnizoana Tulcea.

În aceeaşi zi, în intervalul 17:30-23:00, în faţa Căminului Cultural din localitatea Ostrov, se va desfăşura manifestarea cultural-artistică Ziua Comunei Ostrov, unde jandarmii vor avea în vedere protecţia participanţilor şi desfăşurarea în siguranţă a evenimentului.

Pentru ca manifestările din acest sfârşit de săptămână să se desfăşoare în siguranţă şi pentru a preveni evenimente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi siguranţei publice, Jandarmeria Tulcea recomandă participanţilor:

– să respecte regulile stabilite de organizatori şi cele impuse în actualul context pandemic

– să nu participe în stare de ebrietate şi să nu consume băuturi alcoolice decât în locurile special amenajate în acest scop

– să nu se implice în conflicte

– să supravegheze cu atenţie copiii pentru a preveni rătăcirea acestora în zonele aglomerate

– să fie atenţi la bunurile personale pentru prevenirea furturilor

Cetățenii trebuie să știe că pot sesiza orice incident sau problemă jandarmilor aflaţi în teren sau prin apel la Serviciul Naţional Unic pentru Apeluri de Urgenţă 112.

sursa foto: urbeamea.ro

related posts

Leave a Comment