Home Administrație publică Continuă lucrările de reabilitare în cartierul Palazu Mare

Continuă lucrările de reabilitare în cartierul Palazu Mare

by Romanov Alex
0 comment

Condiții moderne de trafic pietonal și rutier, în cartierul Palazu Mare. Strada Dumbrăveni a fost reabilitată complet, iar străzile  Santinelei, Năvodului și Petre Dascălu au fost modernizate.

Echipele administratorului drumului public au desfășurat în zona Palazu Mare ample lucrări de modernizare a tramei stradale. În ultimele luni s-au asfaltat peste 9.000 de metri pătrați de carosabil, 3.000 de mp de trotuare și s-au montat 4500 de mp de borduri.

“Pe aceste artere importante de circulație din cartierul Palazu Mare, Primăria Municipiului Constanța a efectuat în cursul acestui an lucrări de asfaltare a carosabilului si de refacere a trotuarelor. Partea carosabilă a fost retrasată așa că au fost create zeci de locuri de parcare în lungul străzii Dumbrăveni.  De asemenea, în cadrul acestor lucrări au fost aduse la nivelul asfaltului capacele de canalizare. Pe toate șantierele la care intervenim, pe măsură ce se asfaltează, capacele de canalizare sunt aduse la nivelul asfaltului. Din punct de vedere tehnic aceste capace de canalizare nu pot fi aduse la nivel înainte sau în timpul execuției lucrărilor de asfaltare. Soluția de aducere la nivel a capacelor de canalizare trebuie corelată cu cota finală a asfaltului refăcut.”, declară DANIEL VLĂESCU, șef serviciu tehnic SC Confort Urban

Investiții importante în trama stradală din cartierul Palazu Mare urmează a fi realizate si în perioada următoare. Astfel, municipalitatea a pregătit documentațiile necesare în vederea asfaltarii străzilor Camil Ressu, Tache Ionescu, Rozelor, Prelungirea Meșter Manole și Ștefan Dărăscu.

Sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment