Home Administrație publică Continuă distribuirea pubelelor în cartierele constănțene

Continuă distribuirea pubelelor în cartierele constănțene

by Romanov Alex
0 comment

Continuă distribuirea pubelelor galbene pentru colectarea selectivă a deșeurilor către constănțenii care locuiesc la case. La începutul săptămânii viitoare, aceste recipiente vor ajunge la constănțenii care locuiesc pe următoarele străzi: strada Fântânele, strada Hatman Arbore, aleea Veteranilor, strada General Maior Toma Zotter, strada General Leonard Mociuschi, strada General Constantin Harjeu, strada Mareșal Averescu, strada Mareșal Ion Antonescu, strada Amalia, strada Victoria, strada Mesteacănului, strada General de brigadă Ioan Eremia, aleea Cimbrului, aleea Pelinului.

În cazul în care într-o zi nu se acoperă toate străzile planificate inițial, distribuirea continuă a doua zi. Rând pe rând, toate cele 30 de mii de recipiente galbene pentru deșeurile din hârtie, plastic și metal vor fi distribuite în toate cartierele orașului de la malul mării.

Persoanele care locuiesc în zona de case vor primi împreună cu pubela galbenă și un pliant informativ (ghid pentru colectarea selectivă a deșeurilor) în care se regăsesc informații despre tipurile de deșeuri care trebuie depozitate în pubela galbenă și cum se depozitează corect aceste deșeuri. De asemenea, pe pliant este menționată și ziua de colectare a pubelei galbene.

Pubela galbenă va fi scoasă în fața porții și va fi ridicată în ziua menționată pe pliant. Deșeurile reciclabile vor fi colectate zilnic, de către o autospecială destinată acestor tipuri de deșeuri și apoi transportate la stația de sortare și reciclare unde vor fi resortate pe categorii și culori. În urma procesului de reciclare se obțin produse noi, saci menajeri, folii de plastic, precum și alte materiale.

Sursa foto: Primăria Constanța

related posts

Leave a Comment