Home Actualitate Vedetele Microrezervației, iepurele de vizuină și Patagonia

Vedetele Microrezervației, iepurele de vizuină și Patagonia

by Antonia Mocanu
0 comment

Iepuri de vizuină și iepuri de patagonia. Aceste două animale simpatice vi le prezentăm în această săptămână în urma vizitei noastre la Microrezervația constănțeană. Iepurii de vizuină sunt animale mici, extrem de inteligente cu urechi proeminente, ierbivore și foarte active. Iepurele de vizuină, denumit popular și lapin, este originar din sud-vestul Europei. Este singura specie de iepure domesticită, strămoșul a peste 100 de rase de iepuri de casă, crescuți în prezent în lumea întreagă.

Iepurele de Patagonia este o specie de rozătoare de talie mai mare care după o perioadă de gestaţie de aproape 100 de zile, poate naşte între 1 şi 3 pui. Iepurele de Patagonia are urechile mai mici ca iepurele de vizuină și coadă scurtă, aproape fără păr, pe care o ține aproape de corp. Blana este tot scurtă, de culoare gri. Mara de Patagonia este o specie monogamă diferită de iepurii pe care îi știm cu toții. Ambele tipuri de iepuri sunt ierbivore și poate cel mai important în alimentația lor potrivit specialistului nostru este fânul.

Cam atât pentru astăzi de la Microrezervație, până data viitoare vă reamintim că în continuare Complexul Muzeal de Științe ale Naturii este închis publicului larg din cauza carantinei instituite în municipiu, însă noi vom fi la datorie și săptămâna viitoare, atunci când o să vă prezentăm alte animale simpatice.

related posts

Leave a Comment