Home Actualitate Omagiu pentru Doina Păuleanu

Omagiu pentru Doina Păuleanu

by Antonia Mocanu
0 comment

Vestea fulgerătoare a trecerii în neființă a criticului de artă, istoricului și omului de cultură Doina Păuleanu a îndurerat întregul județ. Constanța a pierdut în data de 23 decembrie un om extrem de valoros din pricina COVID-19.

În semn de prețuire pentru omul Doina Păuleanu, autoritățile locale i-au îndeplinit ultima dorință, cea de dezvelire oficială a bustului Reginei Maria, amplasat deja în fața Muzeului de Artă. A fost un eveniment restrâns, respectând toate măsurile impuse de pandemia actuală în care s-au depus coroane de flori din partea autorităților, apropiaților și celor care au iubit-o pe Doina Păuleanu și a fost dezvelit bustul.

În data de 27 noiembrie 2020, cu doar câteva zile înainte de Ziua Națională a României, bustul din bronz al Reginei Maria, a fost înălțat pe soclul special ridicat în fața Muzeului de Artă Constanța și chiar în ziua în care Doina Păuleanu a plecat dintre noi, bustul a fost dezvelit, așa cum și-ar fi dorit criticul de artă constănțean.

Pentru a prețui memoria criticului de artă Doina Păuleanu, președintele CJC, Mihai Lupu va inițiat un proiect de hotărâre în care va propune ca Muzeul de Artă să se numească Muzeul de Artă „Doina Păuleanu” Constanța.

related posts

Leave a Comment