Home Actualitate Schema de vaccinare anti-COVID

Schema de vaccinare anti-COVID

by Antonia Mocanu
0 comment

155 de cadre medicale de la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța vor fi imunizate în următoarele zile. Autoritățile locale au anunțat schema de vaccinare anti-COVID, iar prioritari evident sunt cadrele medicale.

În județul Constanța, potrivit autorităților locale vor fi 36 de astfel de centre pentru vaccinare anti-COVID, dintre care 17 în municipiul reședință de județ.

În faza Zero a campaniei de vaccinare  sunt incluse 10 unități medicale din toată țara, printre care și Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța.

Vaccinarea împotriva COVID-19 în România se va realiza în trei etape, în care vor fi imunizate grupele populaționale, după cum urmează: Etapa I – lucrătorii din domeniul sănătății și social – sistem public și privat (în județul Constanța sunt incluse 6 spitale: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie, Spitalul Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” Constanța, Spitalul Militar de Urgență ”Dr. Alexandru Gafencu” Constanța, Spitalul Municipal Medgidia și Spitalul Municipal Mangalia); etapa a II-a – populația cu grad ridicat de risc, lucrători care desfășoară activități în domenii-cheie, esențiale și etapa a III-a – populația generală.

În schema inițială, pentru etapele II și III, la nivelul județului Constanța a fost estimat un număr maxim de 36 de centre de vaccinare, dintre care 17 în municipiul Constanța. În urma analizelor făcute de specialiști, este posibil ca numărul centrelor să se modifice.

Menționăm faptul că în județul Constanța se vor împărți flyere pentru informarea populație în ceea ce privește vaccinarea anti-covid.

related posts

Leave a Comment