Home Actualitate Vârstnicii constănțeni vaccinați mai devreme?

Vârstnicii constănțeni vaccinați mai devreme?

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanţa și nu numai se pregăteşte pentru vaccinarea vârstnicilor în urma mesajului coordonatorului campaniei naționale de vaccinare anti-COVID, care a anunțat faptul că imunizarea persoanelor în vârstă ar putea fi demarată chiar din 15 ianuarie.

Vaccinarea va fi posibilă având în vedere că o nouă tranşă importantă de doze, 150.000, a ajuns în România miercuri dimineața, din cota pe care pe care o are repartizată, pentru luna ianuarie, prin mecanismul comun al Uniunii Europene, urmând să mai sosească şi alte 400.000 de doze, până la finele lunii ianuarie.

De asemenea, etapa a treia de vaccinare anti-COVID, pentru populaţia generală, va putea să înceapă în luna aprilie.

În municipiul Constanţa, au început deja pregătirile pentru organizarea celor două centre de vaccinare, unul la Pavilionul Expoziţional şi celălalt la Spitalul Militar Modular de pe stadionul „Portul”. Acestea vor însuma 32 de cabinete, fiecare cu câte o echipă formată din patru persoane, cu medic, doi asistenţi şi un registrator.

De asemenea, pentru a informa populația, sute de afişe informative au fost amplasate, în ultimele zile, în mai multe zone din municipiul Constanţa fiind vorba despre campania de informare privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Sursa foto: https://www.dw.com

related posts

Leave a Comment