Home Actualitate Piloții maritimi ar putea fi incluşi în grupa prioritară,pentru vaccinare

Piloții maritimi ar putea fi incluşi în grupa prioritară,pentru vaccinare

by Florentina Lup
0 comment

La invitația Companiei Naționale Administrația Porturilor Maritime, reprezentanții asociațiilor piloților din porturile maritime s-au întâlnit cu staff-ul CN APM SA, pentru a discuta despre schimbările din pilotajul maritim.

„Suntem aici să vorbim despre piloți, despre situația lor în contextul actual. Pentru noi, pilotul este important și efectuarea unui serviciu de calitate, în condiții de maximă siguranță. De la 1 ianuarie 2021 efectuăm pilotajul cu corpul propriu de piloți, în prezent având 32 de piloți angajați și 4 dispeceri, membri ai asociațiilor dumneavoastră. Trebuie să căutăm împreună soluții la problemele actuale ale piloților, din acest motiv dialogul fiind absolut necesar.”, a spus Florin Goidea, director general al CN APM SA.

Recent, conducerea CN APM a înaintat către Direcția de Sănătate Publică solicitarea ca piloții să fie incluși în grupa prioritară pentru vaccinare, pentru că aceștia sunt primii care vin în contact cu echipajele navelor străine şi sunt expuși riscurilor.

În cadrul întâlnirii, au mai fost abordate aspecte juridice ale activității de pilotaj, situații întâmpinate recent în porturile maritime şi condițiile de muncă ale piloților.

related posts

Leave a Comment