Home Actualitate Turismul deltaic câștigă teren

Turismul deltaic câștigă teren

by Antonia Mocanu
0 comment

Încet dar sigur, turismul din Delta Dunării revine la nivelul celui înregistrat în 2019, înainte de pandemie. Cel puțin pe segmentul reprezentat de turiștii români. Numărul acestora a crescut chiar cu 10% față de 2019. Cei drept stăm mai prost la capitolul turiști străini.

Cifrele înregistrate în primele opt luni ale anului arată o creștere a numărului de turiști români. Comparativ cu anul 2019, avem un plus de 10% de turişti români, dar și un deficit de 8,8% pentru turiştii străini, în perioada ianuarie-august.

Din păcate, această pierdere la turiştii străini, se menține și în prezent cu toate că s-a mai recuperat puţin faţă de iunie, atunci când a existat o scădere 11,3%.

Per total responsabilii din turismul din Delta Dunării cred că la finalul anului se va înregistra o creştere evidentă la numărul de turişti români faţă de 2019, dar per total va exista o scădere de 7% cauzată de lipsa turiştilor străini. Există și o explicație pentru creșterea numărului de vizitatori români. A crescut calitatea serviciilor oferite de pensiuni şi restaurantele din Deltă, preţurile au rămas relativ similare cu cele din 2019 şi a crescut gradul de siguranţă sanitară.

Anul acesta Delta Dunării a fost preferată de familii cu mulţi copii. Părinţii încearcă să-i educe pe copii să iubească Delta, iar șederea turiștilor a fost mai lungă decât anul trecut.

related posts

Leave a Comment