Home Actualitate Trei noi decese, la Constanța

Trei noi decese, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Raportarea transmisă de către Grupul de Comunicare Strategică a anunțat 3.186 noi cazuri de Covid-19 pe teritoriul României, din 29.282 de teste efectuate în ultimele 24 ore, ajungând la un total de cazuri confirmate în România de 148.886 de cazuri și 114.792 pacienți vindecați. De asemenea 653 persoane au fost reconfirmate pozitiv. În ultimele 24 de ore pe teritoriul României au fost înregistrate 52 de decese,  51 dintre decese prezentând comorbidități. Până astăzi, 5.299 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. În ceea ce privește județul Constanța, conform raportării au fost înregistrate 69 noi cazuri, ajungându-se la un total de 3.539 de persoane infectate. De asemenea, în ultimele 24 de ore, 19 persoane de pe teritoriul județului Constanța au fost  reconfirmate pozitiv. 

Menționăm faptul că în data de 9 octombrie au fost înregistrate trei decese pe teritoriul județului Constanța. Decesul numărul 77 este o femeie, în vârstă de 85 de ani, din Constanța cu demență mixtă, drept comorbidități. Femeia a decedat la Spitalul Municipal Medgidia.  Decesul numărul 78 este un bărbat de 84 de ani din Constanța, cu cardiopatie ischemică cronică dureroasă, bypass coronarian, diabet zaharat tip II, insuficiență cardiacă cronică clasa II-III NYHA, drept comorbidități. Bărbatul a decedat la Spitalul Municipal Medgidia. Și decesul numărul 79, un bărbat în vârstă de 45 de ani, cetățean străin, fără comorbidități. Bărbatul a  decedat la Spitalul Municipal Medgidia.

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 3.539 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 79 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate.

În acest moment, sunt 471 de persoane internate, dintre care 440 din județul Constanța și 31 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

De asemenea, la nivelul județului sunt 1.107 persoane aflate în carantină la domiciliu. În această categorie sunt incluse persoane care s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat, respectiv persoane care sunt considerate contacți direcți ai celor confirmați cu virusul SARS-CoV-2.

Totodată, un număr total de 379 de persoane sunt izolate la domiciliu. Acestea reprezintă numărul de persoane confirmate cu noul coronavirus, dar care au fost externate.

În urma centralizării datelor din toate spitalele și clinicile din județul Constanța, de la începutul pandemiei și până în acest moment au fost confirmate 253 de cazuri de infectare în rândul personalului: medici (73), asistenți medicali (102) și personal auxiliar (78).

În ultimele 24 de ore, în unitățile medicale publice din județul Constanța au fost realizate 326 de teste RT-PCR.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul județului Constanța.    

related posts

Leave a Comment