Home Actualitate Tot ce trebuie să știi despre Programul Rabla 2021

Tot ce trebuie să știi despre Programul Rabla 2021

by Romanov Alex
0 comment

Mașinile vechi reprezintă una dintre sursele de poluare constantă. În prezent, nivelul economic din România nu favorizeaza achiziționarea unor autoturism noi, mai performante și mai puțin poluante. Astfel, programul Rabla rămâne cea mai accesibilă soluție pentru anul 2021. Aduce, însă, câteva schimbări semnificative spre deosebire de anul anterior.

Pe parcursul timpului, contravaloarea unui tichet al programului Rabla a ajuns la suma de 6.500 lei, dar pentru cei care intentionează sa achiziționeze o mașină electrică, programul Rabla Plus alocă aproximativ 9.500 euro.

Anul acesta, diferența ce trebuie achitată pe lângă subvenția oferită de stat poate fi acoperită prin leasing sau credite bancare. Mai mult decât atat, casarea mașinii proprii nu mai reprezintă o condiție. Dealearii auto pot casa autoturismul în numele clientului.

În 2020, programul Rabla s-a bucurat de un succes destul de consistent în țara noastră. Aproximativ 4000 de români au achiziționat o mașină electrică beneficiind de sprijinul acestui program.

Iar pentru anul curent, programul Rabla se dorește a fi o soluție eficientă pentru protejarea mediului. Pe lângă sprijinul pe care îl ofera șoferilor ce nu dispun de suma de bani necesară pentru înlocuirea autoturismului vechi, programul Rabla 2021 încurajează protejarea mediului înconjurător. Practic, românii primesc un discount generos pentru mșina nouă pe care urmează să o cumpere, firește cu condiția de a renunța la cea veche.

Programul Rabla poate fi accesat atât de persoane fizice, cât și de persoane juridice. În cazul acestora din urmă, condiția este ca mașina la care renunță să fie mai veche de opt ani.

De altfel, prin ediția din acest an a programului Rabla, statul își propune eliminarea din trafic a aproximativ 60.000 de autoturisme vechi, cu un grad crescut de poluare.

related posts

Leave a Comment