Home Actualitate Terapii alternative şi complementare – simpozion cu participare internaţională la Facultatea de Farmacie a Universităţii Ovidius din Constanța

Terapii alternative şi complementare – simpozion cu participare internaţională la Facultatea de Farmacie a Universităţii Ovidius din Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Facultatea de Farmacie a Universității Ovidius din Constanța organizează, în acest weekend, a IV-a ediție a Simpozionului cu participare internațională „Terapii alternative şi complementare (Homeopatie / Fitoterapie)”.

Potrivit decanului Facultăţii de Farmacie, simpozionul „Terapii alternative şi complementare (Homeopatie / Fitoterapie)” se va desfăşura online, în weekend, fiind realizat în parteneriat cu filialele din Constanţa ale Colegiului Farmaciştilor din România şi Societăţii Române de Ştiinţe Farmaceutice şi cu Asociaţia Cadrelor Didactice din Facultatea de Farmacie.

„În programul evenimentului ştiinţific sunt incluse conferințe, prezentări orale, e-postere ce abordează teme de actualitate, precum: fitoterapia unor patologii, rolul plantelor medicinale între mit și realitate, produse vegetale, extracte vegetale evaluate prin screening fitochimic și acțiunea biologică, valorificarea resurselor naturale din zona Dobrogei (diferite specii de alge, nămol sapropelic), homeopatia de la cadru legislativ la tratarea febrei la copii, testarea serologică a SARS-CoV-2, produse de origine vegetală ca suport în tratarea SARS-CoV-2, consiliere nutrițională și opțiuni în tratarea pacienților cu afecțiuni oncologice, diabet zaharat de tip II”, a declarat conf. univ. dr. Laura Bucur, decanul Facultăţii de Farmacie.

La eveniment sunt aşteptaţi să fie prezenţi, online, peste 50 de cadre didactice, alături de studenți, rezidenți și doctoranzi.

De asemenea, va fi prezentă şi o absolventă a facultăţii constănţene care marchează o carieră de succes în domeniu, farmacist dr. Adina-Ioana Oancea, de la Carelessbeauty București.

related posts

Leave a Comment