Home Actualitate Tichetul verde, pentru un mediu sănătos

Tichetul verde, pentru un mediu sănătos

by Antonia Mocanu
0 comment

Tichetul verde, pentru un mediu sănătos este proiectul legislativ pe care deputatul constănțean social democrat, Cristina Dumitrache l-a inițiat recent, alături de senatorul Vasile Dîncu.

În calitate de vicepreședinte al Comisiei de Mediu din Camera Deputaților, Cristina Dumitrache propune un proiect ce stabilește regimul juridic privind instituirea, emiterea și funcționarea tichetului verde pe teritoriul României.

Concret orice persoană fizică sau juridică care va implementa colectarea selectivă a deșeurilor va primi aceste tichete verzi ce vor putea fi utilizate pentru achiziționarea de bunuri și servicii creând astfel mediul propice pentru o selectare a deșeurilor reciclabile făcută în mod corect, responsabil și în concordanță cu normele europene pe acest segment.

„Tichetul verde vine în sprijinul populației și reprezintă un mod de încurajare și stimulare atât pentru persoanele fizice cât și juridice, operatori economici, producători sau deținători de deșeuri pentru colectarea separată și predarea deșeurilor reciclabile. România are nevoie de o lege pentru un mediu mai sănătos în care deșeurile nu mai sunt o problemă iar costurile pentru sortarea și transportul acestora se reduc considerabil. Tichetul verde va institui un alt mod de viață orientat către schimbarea conduitei privind gestionarea deșeurilor și către un mediu sănătos. Le mulțumesc tuturor colegilor parlamentari care au semnat pentru susținerea acestui act normativ. Proiectul își va începe desfășurarea procesului legislativ în noua sesiune parlamentară din septembrie. Tichetul verde va institui un alt mod de viață orientat către schimbarea conduitei privind gestionarea deșeurilor și către un mediu sănătos”, a declarat Cristina Dumitrache.

Proiectul își va începe desfășurarea procesului legislativ în noua sesiune parlamentară din luna septembrie.

related posts

Leave a Comment