Home Actualitate Simulare la examenul de Bacalaureat, în pandemie

Simulare la examenul de Bacalaureat, în pandemie

by Antonia Mocanu
0 comment

S-a dat startul simulărilor la examenul de bacalaureat. Aproximativ 5.400 de elevi constănțeni de clasa a XII-a și a XIII-a susțin pe parcursul săptămânii acesteia probele de simulare din cadrul examenului maturității. La nivelul județului au fost stabilite 61 de centre de simulare din care 31 de unități de învățământ liceal sunt în municipiul Constanța.

Probele au început la ora 9, accesul elevilor în săli a fost permis până la ora 8.30, respectând toate prevederile legale în vigoare în ceea ce privește prevenirea răspândirii COVID-19. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise a fost de trei ore, din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor fiecărui elev. Toate sălile de simulare au avut în dotare camere funcționale de supraveghere video și audio.

Calendarul probelor de simulare  pentru această săptămână este următorul: 22 martie, proba la limba și literatura română; 23 martie – proba obligatorie a profilului; 24 martie proba la alegere a profilului; 25 martie proba la limba și literatura maternă.

Simularea se desfășoară în baza prevederilor legislative care reglementează derularea examenului de bacalaureat național 2021, precum și a normelor dispuse prin Ordinul Ministrului Educației și al Sănătății.

Rezultatele obținute de elevi la simulările naționale vor fi comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

related posts

Leave a Comment