Home Actualitate Constanța: 38.610 noi doze de vaccin Pfizer

Constanța: 38.610 noi doze de vaccin Pfizer

by Antonia Mocanu
0 comment

Constanța a primit 38.610 noi doze de vaccin Pfizer Biontech, la începutul acestei săptămâni,  atunci când cea de-a paisprezecea tranșă de vaccin a ajuns pe teritoriul țării noastre. Vorbim despre 345.150  de doze ce ajuns în România pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj Napoca și Timișoara.  Transportul  către  centrele  de  stocare  este  asigurat  de  firma  producătoare, inclusiv  pe cale  terestră. Vaccinurile  sunt  transportate  în  condiții optime  de siguranță, în containere speciale, cu gheață carbonică și folie etanșă.

Astfel, procesul de vaccinare continuă atât în centrele din București, cât și din țară, dozele fiind distribuite, după cum urmează: Centrul Național de Stocare București: 98.280 doze; Centrul Regional de Depozitare Brașov: 39.780 doze;  Centrul Regional de Depozitare Cluj: 46.800 doze; Centrul Regional de Depozitare Constanța: 38.610 doze; Centrul Regional de Depozitare Craiova: 36.270 doze; Centrul Regional de Depozitare Iași: 46.800 doze ; Centrul Regional de Depozitare Timișoara: 38.610 doze.

În  centrele  de  vaccinare  se  vor  utiliza  atât  doze recepționate de România în tranșa curentă, cât și în tranșele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de  depozitare,  prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București. Începând cu 20 martie, 167 de cabinete noi au devenit operaționale pentru programarea celor care doresc să se vaccineze cu vaccinul produs de compania Pfizer/BioNTech, în 13 județe din țară și la nivelul municipiului București. Vaccinarea efectivă a persoanelor programate se va realiza începând de marți, 23 martie.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, săptămânal, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.

related posts

Leave a Comment