Home Actualitate 320 sancțiuni contravenționale

320 sancțiuni contravenționale

by Antonia Mocanu
0 comment

Peste 100 de jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Constanţa au fost zilnic la datorie în  ultimele șapte zile, acționând în cooperare cu poliţiştii constănţeni, pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale de natură penală sau contravențională, dar şi pentru verificarea respectării măsurilor preventive dispuse de autorităţi în actualul context epidemiologic.

Jandarmii constănțeni au desfășurat acțiuni de verificare a respectării măsurilor preventive pe raza județului Constanța, în zone aglomerate, piețe și târguri agroalimentare, gări și stații de transport în comun din zona de competență.

Pe timpul misiunilor executate în această perioadă, au fost aplicate 320 sancțiuni contravenționale, avertismente şi amenzi în valoare totală de peste 52.000 lei, pentru nerespectarea măsurilor dispuse de autorităţi în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-Cov-2, dar şi pentru adresarea de injurii și amenințări cu acte de violență, refuzul de a furniza date pentru stabilirea identităţii, tulburarea liniştii publice, consum de alcool în locuri publice.

Săptămâna trecută au mai fost executate 61 misiuni pentru punerea în aplicare a unor mandate de aducere emise de către instanţe sau parchete, 1 misiune în sprijinul Gărzii de Coastă şi 3 misiuni alături de executori judecătoreşti pentru punerea în aplicare a unot titluri executorii.

Jandarmii au fost angrenaţi zilnic şi în misiuni de pază şi protecţie instituţională la cele 38 de obiective din competenţă, fiind preluată misiunea la obiectivele predate către militarii Ministerului Apărării Naţionale în cursul anului trecut.

Totodată, oamenii legii au asigurat şi protecţia transporturilor de vaccin împotriva COVID 19, în judeţul Constanţa.

Acţiunile informativ-preventive vor continua și în perioada următoare, iar scopul acestora nu este neapărat acela de a aplica sancţiuni contravenționale, ci de a explica oamenilor necesitatea respectării tuturor normelor de protecţie sanitară, pentru prevenirea și limitarea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

related posts

Leave a Comment