Home Actualitate De șase ori mai multe deșeuri

De șase ori mai multe deșeuri

by Antonia Mocanu
0 comment

Cantitate record de deșeuri descoperită pe porțiunea de plajă de la Edighiol, în urma monitorizărilor realizate de Mare Nostrum în luna februarie. În comparație cu sesiunea din toamna anului trecut, au fost descoperite de șase ori mai multe deșeuri în această zonă.  Plaja de la Edighiol face parte din Rezervația Științifică a Biosferei Delta Dunării, iar acest lucru înseamnă că, în teorie cel puțin, turiștii nu ajung în acest loc.

Cu toate acestea, ONG Mare Nostrum a înregistrat 2.286 deșeuri, față de 379, câte au fost inventariate în sesiunea anterioară de monitorizare. Pe lângă plaja de la Edighiol și alte trei porțiuni de plajă au fost monitorizate respectiv Constanța, Saturn și Corbu.

În total au fost colectate 5.801 deșeuri. Plaja din Constanța este din nou pe primul loc, cu o cantitate de 1.715 deșeuri, urmată de Saturn cu 1.506 și Corbu 294. Cantitatea înregistrată la Saturn este de 3 ori mai mare decât în primăvara lui 2020, situație care se aplică și pentru plaja din Corbu.

Cel mai întâlnit tip de deșeu îl reprezintă  piesele de polistiren, urmat de mucurile de țigară. Deșeurile ciudate nu au lipsit din această sesiune de monitorizare.  

related posts

Leave a Comment