Home Actualitate Servicii medicale de excelenţă, pentru pacienţii internaţi la ATI

Servicii medicale de excelenţă, pentru pacienţii internaţi la ATI

by Florentina Lup
0 comment

Medici ATI de la toate unitățile sanitare din județ au participat astăzi, 14 iulie, la un program de instruire, în cadrul SCJU Constanța. Programul special de pregătire al personalului medical din ATI, a fost organizat după ce mai multe echipamente de înaltă performanță au fost recent achiziționate de SCJU Constanța, în vederea consolidării capacităţii de gestionare a crizei sanitare Covid-19.

Secția clinică ATI a fost dotată cu:

  • 10 ventilatoare mecanice de înaltă performanță (monitorizează statusul nutrițional al pacientului, determină capacitatea pulmonară la sfîrșitul expirației, determină PeeP, etc);
  • 10 monitoare funcții vitale;
  • 2 aparate de anestezie de înaltă performanță (dintre funcțiile acestora amintim monitorizarea transmisiei neuromusculare – NMT, monitorizarea entropiei-nivelul de sedare al pacientului si al gradului de analgezie al pacientului – SPI).

,,Aparatura medicală performantă este una dintre armele cele mai puternice în lupta cu Covid-19. Cu cât avem mai multe arme, cu atât suntem mai puternici. Bineînțeles că, într-un război pe viață și pe moarte, cum s-a dovedit această pandemie, este esențial să fim uniți, să formăm o echipă puternică. De aceea m-am gândit ca la cursul de astăzi, să participe cât mai mulți dintre medicii de terapie intensivă, nu doar din spitalul nostru, ci din tot județul. Pentru că toți am îngrijit pacienți cu Covid, toți am pierdut pacienți. Pentru noi toți, orice informație contează”, a declarat directorul medical al SCJU Constanța, dr. Marius Prăzaru.

Sursa: SCJU Constanța

related posts

Leave a Comment