Home Actualitate Semnal de alarmă tras de Colegiul Farmaciștilor din România

Semnal de alarmă tras de Colegiul Farmaciștilor din România

by Romanov Alex
0 comment

Colegiul Farmaciştilor din România şi Asociaţia Distribuitorilor şi Retailerilor Farmaceutici din România trag un semnal fermă de alarmă privind întârzierile în decontarea de către Casele de asigurări de sănătate a facturilor reprezentând contravaloarea medicamentelor eliberate pacienţilor prin farmaciile comunitare din întreaga ţară.

Depăşirea termenelor obligaţiilor de plată ale Caselor de Asigurări de Sănătate către farmacii are consecinţe asupra întregului lanţ de distribuţie a medicamentelor, ca urmare a faptului că respectivele sume sunt la rândul lor obligaţii de plată către furnizorii de medicamente, distribuitori şi producători.

Mai mult decât atât, susțin cele două asociații, întârzierile la plata datoriilor către furnizori înseamnă pentru farmacii atât aplicarea de penalităţi cât şi întreruperea livrărilor de medicamente. Această situaţie ar agrava şi mai mult problemele deja existente în accesul pacienţilor la medicamentele de care au nevoie.

În condiţiile în care această situaţie nu se va remedia în cel mai scurt timp, reprezentanții celor două asociații atrag atenţia asupra riscului major de blocare a aprovizionării unităţilor farmaceutice cu medicamente, chiar din primele luni ale anului 2021.

sursa foto: colegfarm.ro

related posts

Leave a Comment