Home Actualitate Se prelungește carantina în Constanța?

Se prelungește carantina în Constanța?

by Antonia Mocanu
2 comments

18 decembrie 2020 ar putea fi data la care municipiului Constanța teoretic ar trebui să iasă din carantină. După ce în 20 noiembrie a intrat pentru prima dată sub incidența carantinei având o rată de infectate de 9.35 la mia de locuitori. Prima perioadă de carantină s-a finalizat în 4 decembrie, însă, din cauza faptului că incidența cazurilor nu a scăzut, ci din contră a crescut peste indicele de 10 per mia de locuitori, municipiul de la malul mării s-a regăsit în ipostaza, în urma analizei de risc făcute de către autoritățile abilitate să fie carantinat a doua oară pentru încă 14 zile.

În 4 decembrie rata de infectare pentru municipiu a fost de 10.33, moment în care a început ce-a de-a doua carantină, care expiră vineri.

În  toată perioada de carantină a fost strict interzisă intrarea sau ieşirea din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale și forestiere.

Totodată, circulaţia şi staţionarea în spaţii publice a persoanelor a fost interzisă, cu excepţia motivelor bine justificate, prevăzute în hotărârea dată de către Prefectura Constanța și avizată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, pe baza Declaraţiei pe proprie răspundere, legitimaţiei de serviciu sau a adeverinţei eliberate de angajator.

De toate aceste restricții Constanța ar putea să scape în 18 decembrie deoarece rata de infectare în municipiu a scăzut în ultimele 72 de ore, iar DSP Constanța a  anunțat faptul că marți 15 decembrie incicența a ajuns la pragul de 9.21 fiind în scădere, în timp ce incidența în privința județului Constanța este de 6.28.

Însă pentru decizia finală de prelungire a doua oară a carantinei sau ieșirea din ea ar trebui realizată o analiză de risc de către Direcția de Sănătate Publică. Autoritățile abilitate menționează faptul că va cântări destul de mult și rata incidenței din ziua de 17 decembrie în privința deciziei carantinării Constanței în continuare.

related posts

2 comments

Stefan Medeleanu 17/12/2020 - 09:09

Daca orasul Constanta are un nr de aproximativ 300 000 de locuitori, iar media de infectare zilnica este aproximativ 300-400 de persoane asta inseamna ca indicele este de 9-10%? Intreb si eu ca nu prea iese la socoteala din punct de vedere matematic! Poate ma lamureste cineva. Va rog! Multumesc anticipat!

Reply
Adrian Munteanu 18/12/2020 - 03:11

Deci de azi încolo mai trebuie declarație sau nu?

Reply

Leave a Comment