Home Actualitate Domeniul imobiliar se redresează

Domeniul imobiliar se redresează

by Antonia Mocanu
0 comment

Într-o perioadă în care criza sanitară a pus stăpânire pe România, domeniul imobiliar este unul dintre puținele care pare să își revină mai repede decât s-au așteptat specialiștii din domeniu.  Piața rezidențială din Mamaia înregistrează un adevarat boom al construcțiilor. Peste 4.500 de apartamente se află în dezvoltare, iar peste 3.000 dintre acestea sunt programate spre livrare în 2021.

Consultanții imobiliari sunt de părere că livrarea a peste 3.000 de locuințe înseamnă o majorare de peste 50% față de nivelul înregistrat în 2019. În zona  Năvodari – Mamaia au fost de altfel livrate peste 8.000 de locuințe în ultimii cinci ani, conform datelor Institutului Național de Statistică,  cea mai mare parte dintre acestea fiind cumpărate ca locuințe de vacanță sau în scopul închirierii în timpul sezonului turistic de vară.

Pandemia și restricțiile de la nivel internațional au dus la un grad de ocupare de peste 95% în perioada iulie – august –septembrie, turiștii alegând litoralul românesc în detrimentrul destinațiilor internaționale. În  2021 vor fi finalizate mai multe proiecte de mari dimensiuni, cu multiple facilități, precum piscine, săli de fitness sau spații comerciale.

Obținerea unui grad de ocupare de 70% în perioada estivală prin închiriere către turiști ar aduce unui cumpărător al unui studio, un profit anual de 7.500 de euro, iar un grad de ocupare de 100% ce înseamnă un profit de 10.000 de euro în perioada estivală. Specialiștii spun că și în orașul Constanța a crescut piața imobiliară și a ajuns să concureze  cu Timișoara sau Cluj-Napoca.  

Sursa foto: https://blog.remax.ro/piata-imobiliara-2020-tendinte-previziuni

related posts

Leave a Comment