Home Actualitate ,,Cadrele didactice ar trebui să aibă prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19.”, declară reprezentanţii UNICEF

,,Cadrele didactice ar trebui să aibă prioritate la vaccinarea împotriva COVID-19.”, declară reprezentanţii UNICEF

by Florentina Lup
0 comment

UNICEF face apel ca, la administrarea vaccinului împotriva COVID-19, cadrele didactice să aibă prioritate, după vaccinarea personalului medical din prima linie şi a categoriilor cu risc crescut. Acest lucru va permite protejarea dascălilor împotriva virusului pentru a putea preda în clase şi, în consecinţă, pentru a păstra şcolile deschise.

Întreruperea sau perturbarea prelungită a educaţiei are consecinţe profunde, în special pentru copiii cei mai vulnerabili. Cu cât este mai lungă perioada în care copiii nu merg la şcoală, cu atât sunt mai mici şansele ca aceştia să reia studiile.

,,La finalul lunii aprilie 2020, deciziile de a închide şcolile la nivel naţional au perturbat învăţarea pentru aproape 90% dintre elevii lumii. Cu toate că procentul a scăzut de atunci, se presupune în continuare, în mod nefondat, că închiderea şcolilor poate încetini răspândirea bolii, în ciuda dovezilor tot mai numeroase care arată că şcolile nu se numără printre principalele mijloace de transmitere comunitară.

Prin urmare, odată cu creşterea vertiginoasă a numărului de cazuri în multe ţări din lume, comunităţile recurg din nou la închiderea şcolilor. Acestea sunt decizii dificile care obligă la compromisuri dificile. Însă ce nu ar trebui să fie dificilă este decizia de a face tot ce ne stă în putinţă pentru a apăra viitorul următoarei generaţii. Un prim pas în acest sens este protejarea celor care le deschid drumul spre viitor.”, a declarat Henrietta Fore, directorul executiv al UNICEF.

related posts

Leave a Comment