Home Actualitate Școala 30 a intrat în scenariul roșu

Școala 30 a intrat în scenariul roșu

by Antonia Mocanu
0 comment

Școala Gimnazială Numărul 30 Gheorghe Țițeica din Constanța a intrat în scenariu roșu. În acest sens pentru a perioadă de aproximativ două săptămâni unitatea de învățământ își va desfășura cursurile în sistem exclusiv online.

Decizia a fost luată de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, acolo unde a fost votată hotărârea numărul 47 ce a prevăzut suspendarea cursurilor ce presupun prezența fizică. Măsura a intra în vigoare din 24 martie.

Școala 30 își va desfășura cursurile în mediul digital până în 4 aprilie, atunci când CJSU va lua o nouă decizie în ceea ce privește unitatea de învățământ constănțeană.

Amintim faptul că scenariul verde reprezintă o rata sub 1 la mia de locuitori, acolo unde toate școlile se redeschid fizic, preșcolarii și elevii din unitățile de învățământ participă zilnic la cursuri însă cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

Scenariul galben se aplică atunci când rata de infectare este cuprinsă între 1 și 3 la mia de locuitori, acolo unde toți preșcolarii și elevii din învățământul primar, dar și elevii din clasele a VIII-a și a XII-a, participă zilnic la cursuri, respectând normele de protecție sanitară.

Scenariul roșu se aplică în localitățile în care rata de infectare este peste 3 la mia de locuitori ceea ce înseamnă  participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități  și  lecții exclusiv online.

related posts

Leave a Comment