Home Actualitate Zece nave militare fluviale, instrucție pe Dunăre

Zece nave militare fluviale, instrucție pe Dunăre

by Antonia Mocanu
0 comment

Zece nave militare fluviale din garnizoanele Brăila și Tulcea participă zilele acestea la „Danube Protector”, execițiu ce se va desfășura pe Dunăre și pe brațul Măcin.

Obiectivul principal al exercițiului îl reprezintă dezvoltarea nivelului de instruire al echipajelor navelor militare fluviale, prin aplicarea procedurilor operaționale de respingere a unui desant naval, în condiții de acțiuni ofensive asimetrice pe fluviu. Zece nave militare din subordinea Flotilei Fluviale și a Bazei Logistice Navale execută acțiuni tactice de apărare a comunicațiilor fluviale și a infrastructurii energetice prin trageri cu sistemele de artilerie de la bord, iar un detașament de infanteriști marini asigură securitatea terestră a raioanelor de desfășurare a exercițiului.

„Danube Protector” se bazează pe un scenariu fictiv de escaladare a unei crize politico-militare, care generează o agresiune armată în nordul Dobrogei.

Caracterul întrunit al exercițiului „Danube Protector” este completat de participarea unui detașament din subordinea Batalionului Nave Treceri Fluviale al Forțelor Terestre Române, alcătuit din două bacuri fluviale, care asigură mobilitatea trupelor în raioane.

Prin activitățile executate, militarii din Forțele Navale Române demonstrează că sunt în măsură să asigure securitatea la granițele fluviale și maritime ale țării noastre și că instituția militară este un pilon de stabilitate pentru dezvoltarea societății românești.

Înainte de plecarea navelor din porturi, au fost aplicate măsurile de prevenire a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, fiind executat triajul epidemiologic și impuse măsurile de protecție în conformitate cu strategia națională anti-COVID-19.

Sursa foto: https://realitateadetulcea.ne

related posts

Leave a Comment