Home Actualitate Schimbări pe litoral

Schimbări pe litoral

by Antonia Mocanu
0 comment

Adio șezlonguri și umbreluțe la firul apei pe plajele de fițe din Mamaia ! De la 1 iulie  cele mai căutate plaje de turiștii cu bugete de vacanță generoase își pot deschide barurile și pot monta sezlonguri doar pe fâșia de nisip de dinainte de lărgire. Pe fașia proaspăt apărută după înnisipare pot sta doar cei cu saltele și cearșafuri aduse de acasă. Plouă cu reclamații la hoteluri, de la turiști: întinderile de nisip sunt vaste, iar marea este prea departe de promenada stațiunii.

De la hotel până la firul apei, mănânci o pâine. Lărgirea plajelor din Mamaia Nord a adus numai necazuri și nemulțumiri.

Odată încheiat procesul de lărgire al plajelor, timp de cinci ani suprafețele nou apărute nu vor putea fi folosite de proprietari. Mai exact, de pe aceste porțiuni deținătorii nu își vor putea amplasa șezlonguri, umbrele sau beach baruri.

Și cum aceste suprafețe nou apărute sunt în fața celor vechi, nemulțumirea operatorilor este cu atât mai mare.

După ce că sunt foarte mari, plajele nu-s nici amenajate. Hotelierii, patronii de restaurante și administratorii de plaje au primit abia acum contractele pentru nisip, cu două luni întârziere. Nu-i de mirare că mai avem de așteptat până să le vedem funcționale.

Cei mai avantajați vor fi turiștii cu cearșafuri și șezlonguri aduse de acasă: sunt singurii care vor sta pe malul mării, la doi pași de firul apei.

related posts

Leave a Comment