Home Actualitate Șansă pentru copiii defavorizați din județul Constanța

Șansă pentru copiii defavorizați din județul Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

2020. Început de iulie. Murfatlar. Constanța. Proiect pentru copiii defavorizați. Vorbim despre două case de tip familial care vor fi construite pentru ei, pentru copiii mai puțini norocoși, dar care au sprijinul necondiționat al autorităților.  Consiliul Județean Constanța, prin Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului a depus, spre finanțare, în cadrul Programului Operațional Regional 2014 – 2020, mai multe proiecte. Printre cele care au primit bani europeni se numără și cel denumit „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul”. În cadrul acestui proiect, la Murfatlar se vor ridica două case de tip familial care vor fi construite și dotate astfel încât să răspundă nevoilor copiilor și să le ofere acestora un mediu cât mai apropiat de cel familial.

Președintele Consiliului Județean, Marius Horia Țuțuianu, alături de directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, Petre Dinică au efectuat zilele acestea o vizită de lucru, pentru a vedea stadiul lucrărilor la cele două case din Murfatlar.

Menționăm faptul că proiectul „Închiderea Centrului de Plasament Delfinul” face parte dintr-un proiect mult mai amplu, realizat cu Banca Mondială și Autoritatea Națională pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, Copii și Adopție, ce se derulează la nivel național și vizează închiderea centrelor de plasament de mare capacitate. De asemenea, potrivit directivei europene, în locul centrelor de plasament vor fi construite case de tip familial cu o capacitate de maximum 16 locuri fiecare și centre de zi, astfel încât beneficiarii să fie cât mai aproape de comunitate și de familii din care provin.

Valoarea totală a acestui proiect este de aproximativ 4,6 milioane de lei, din care peste 90 de mii de lei reprezintă contribuția Consiliului Județean Constanța, iar în ceea ce privește timpul de realizare a celor două case de tip familial, vorbim de nouă luni.

related posts

Leave a Comment