Home Actualitate România, în topul vaccinării

România, în topul vaccinării

by Romanov Alex
0 comment

România se regăsește într-o poziție fruntașă în topul dozelor administrate. Atât în privința numărului total de doze efectuate, cât și ca medie zilnică a numărului de cetățeni vaccinați.

La ora actuală, țara noastră se află pe locul 6 în Europa la totalul dozelor administrate și ca medie zilnică a dozelor administrate.

Potrivit ultimului raport emis de Comitetul Național de Coordonare a activităților privind vaccinarea, în România s-au făcut până în prezent 1.084.096 doze de vaccin. Ca procentaj al dozelor administrate la mia de persoane, țara noastră ocupă locul 4 în Europa, cu un procentaj de 5,59.

Ca număr de persoane vaccinate cu prima doză, România ocupă locul 5, cu 3,5%, iar ca număr de persoane vaccinate cu ambele doze, țara noastră se situează pe poziția a V-a în acest clasament, cu 2,1%.

În cele din urmă, în ceea ce privește media zilnică a dozelor administrate, România ocupă locul 6 la nivel european, cu un procentaj de 34,7.

Potrivit celor mai recente estimări furnizate de Bloomberg, 21,120,988 de doze de vaccin au fost administrate în țările membre UE, iar media zilnică este de 656,227.

related posts

Leave a Comment