Home Actualitate Proiecte pentru învățământ

Proiecte pentru învățământ

by Antonia Mocanu
0 comment

Educația tinerilor este prioritară pentru edilul municipiului Constanța. Și, în acest sens Vergil Chițac a făcut o postare pe pagina persoanală de socializare în care prezintă proiectele la care el și echipa lucrează în ceea ce privește domeniul învățământului.

„În prezent, cu bani de la bugetul local și de la bugetul de stat, facem următoarele: reabilităm și modernizăm Creșa nr. 1 din str Adamclisi, cu aprox. 3,7 milioane de lei; reabilităm și modernizăm Creșa nr. 2 din aleea Malinului, cu aprox. 4,9 milioane de lei; reabilităm și modernizăm Creșa nr. 5 din aleea Mimozelor, cu aprox. 3,5 milioane de lei; reabilităm, modernizăm și dotăm Liceul cu program sportiv „Nicolae Rotaru”, cu aprox 12,5 milioane lei; consolidăm și modernizăm sala de tenis de masă în cadrul Liceului cu program sportiv „Nicolae Rotaru”, cu aprox. 3,2 milioane de lei.

Toate aceste lucrări vor fi finalizate până la finalul acestui an și în prima jumătate a anului viitor, cu excepția reabilitării liceului „Nicolae Rotaru”, unde estimăm că lucrările vor demara în această toamnă și vor dura 12 luni. Mai mult, prin finanțare complementară, am alocat de la bugetul local peste 7 milioane de lei pentru 51 de unități de învățământ din Constanța (16 școli, 16 licee și 19 grădinițe), în vederea cheltuielilor materiale și de investiții.

Cu ajutorul finanțării europene, derulăm în prezent 11 proiecte, după cum urmează: reabilităm termic Școala Gimnazială nr. 38 Dimitrie Cantemir, cu aprox. 5,4 milioane de lei; reabilităm termic Liceul Teoretic Decebal, cu aprox. 13,6 milioane de lei; reabilităm termic Liceul Teoretic Traian, cu aprox. 13,3 milioane de lei; reabilităm termic Școala Generală nr. 17 Ion Minulescu, cu aprox. 4,2 milioane de lei; reabilităm termic Liceul Teoretic Ovidius, cu aprox, 10,3 milioane de lei; reabilităm termic Școala Gimnazială nr. 8, cu aprox. 4,9 milioane de lei; reabilităm și modernizăm Școala Gimnazială nr. 16 Marin Ionescu Dobrogianu, cu aprox. 6,3 milioane de lei; reabilităm, modernizăm și dotăm Liceul Tehnologic Dimitrie Leonida, cu aprox. 7,7 milioane de lei; reabilităm, modernizăm și dotăm Liceul tehnologic de electrotehnică și telecomunicații, cu aprox. 10,2 milioane de lei; reabilităm, modernizăm și dotăm Grădinița cu program prelungit Amicii, cu aprox. 6 milioane de lei; reabilităm, modernizăm și dotăm Grădinița cu program prelungit Mugurel, cu aprox. 4 milioane de lei. Proiectele amintite aici au termene de execuție și de finalizare a lucrărilor într-un orizont de timp de la câteva luni, până la 2 ani”, menționează Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Tot edilul Constanței mai subliniază faptul că  aceste investiții reprezintă doar începutul unui amplu proces de modernizare a infrastructurii educaționale din oraș, acestea nefăcând parte din finanțarea de bază pe care unitățile de învățământ o primesc de la bugetul local.

„Prin proiectele mai sus amintite și prin cele ce vor urma, ne asigurăm că tinerii Constanței se bucură de toate condițiile pentru a performa. Mâine vom discuta despre „Constanța citește”, un proiect amplu la care eu țin foarte mult și care este adresat tuturor preșcolarilor și elevilor din clasele I-VIII din orașul nostru, și despre burse și modalitatea prin care înțelegem să răsplătim performanța școlară”, a mai punctat edilul orașului.

related posts

Leave a Comment