Home Actualitate Proiect important pentru Năvodari și Mamaia Sat

Proiect important pentru Năvodari și Mamaia Sat

by Antonia Mocanu
0 comment

Locuitorii din orașul Năvodari și localitatea Mamaia Sat vor beneficia de modernizarea infrastructurii de apă potabilă și de colectare și tratare a apelor uzate în urma derulării contractului de lucrări „Rețele de apă și canalizare Năvodari și Mamaia Sat, județul Constanța.

Contractul a fost semnat recent la sediul central al Companiei de Apă și face parte din Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată, derulat în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare.

Investiția își propune să îmbunătăţească și să dezvolte infrastructura de apă şi apă uzată astfel încât să acopere necesitățile crescânde în aceste zone aflate într-o continuă expansiune demografică.

„Din cele 50 de contracte de lucrări aferente POIM, 4 se află în stadiul de recepție la terminarea lucrărilor și lunar închidem câte un contract. Este un proiect extrem de mare și de complicat. Despre proiectul de la Năvodari am făcut eforturi susținute și am demarat această investiție cu încrederea că vom reuși să rezolvăm problemele legate de apă și canal într-o zonă unde în sezonul estival este foarte mare aglomerație”, a declarat Aurel Presură, director Compania de Apă. 

Rețeaua de apă potabilă se va extinde și reabilita, prin înlocuirea conductelor, pe o lungime totală de peste 16,5 km. În ceea ce privește sistemul de colectare și epurare a apelor uzate, investiția va consta în reabilitarea și extinderea rețelei de canalizare pe o lungime de peste 13 km.

Obiectivele principale ale investiției sunt asigurarea continuității serviciilor furnizate, accesul la apă potabilă de calitate și reducerea riscurilor de poluare a mediului atât pentru populația din zonă cât și pentru turiștii care cresc semnificativ numărul consumatorilor în sezonul estival.

Sursa foto: https://www.ziuaconstanta.ro

related posts

Leave a Comment