Home Actualitate Primii paşi pentru restaurarea Casei Embiricos

Primii paşi pentru restaurarea Casei Embiricos

by Florentina Lup
0 comment

Primăria Constanţa a primit 4 oferte pentru execuția lucrărilor de la noul incubator de afaceri, Casa Embiricos. Anunţul a fost făcut de primarul Vergil Chiţac, pe pagina de Facebook:

,,Vineri a fost ultima zi pentru depunerea documentațiilor tehnico-financiare și au fost depuse nu mai puțin de patru oferte pentru execuția lucrărilor, din partea a patru asocieri private. Interesul manifestat pentru proiect este îmbucurător, mai ales că vine după alte două proceduri de licitație în care nu a fost depusă nici măcar o ofertă.

Lucrările au în vedere consolidarea și reabilitarea imobilului Casa Embiricos – fostul Palat al Navigației, situat în zona peninsulară a Constanței (str. Titulescu nr. 13) și aflat într-o stare avansată de degradare. Mai exact, vorbim despre lucrări de consolidare a structurii de rezistență, de înlocuire a instalațiilor sanitare interioare și exterioare, a celor termice și electrice, lucrări de arhitectură și de montaj de echipamente, printre care și un lift hidraulic.”.

Clădirea se va transforma în incubator de afaceri, ținta finală fiind aceea de a deveni primul hub regional pentru antreprenorii din sud-estul României. Proiectul are o valoare de 12,5 milioane de lei (fără TVA) și este finanțat cu fonduri europene prin POR 2014-2020.

related posts

Leave a Comment