Home Actualitate Prețuri pentru vârful de sezon

Prețuri pentru vârful de sezon

by Antonia Mocanu
0 comment

Litoralul arde la preţuri în mijlocul verii: sunt tarife cu 30% mai mari de la jumătatea lunii iulie, iar hotelierii de la mare le vor menține așa până în august, considerat vârf de sezon. La mijlocul sezonului estival Mamaia se menţine în continuare în topul tarifelor de pe litoral, preţurile fiind mai mari decât în celelalte stațiuni.

La prima vedere turiștii care sunt pe litoral în momentul acesta par de invidiat: au scăpat de canicula marilor orașe și au prins un loc sub o umbrelă, la malul mării. Suntem în vârf de sezon estival, cea mai aglomerată perioada a verii când cu greu mai găsești locuri la hoteluri sau în parcări.

Fuga la mare îi costă scump pe cei cu dare de mână. Trei zile pe litoral lasă urme adânci în portofele, mai ales în vârf de sezon estival când îți calculezi zilele de mare după zerourile din cont. Hotelurile din Mamaia Nord bat record după record.

Chiar și așa, turiștii nu se dau bătuți și nimeni nu părăsește plaja: fiecare trage de fiecare clipă de soare, de fiecare moment petrecut sub cerul arzător al lunii iulie.

Indiferent cum e vremea, marea rămâne obiectivul suprem al vacanței de vară.

Sunt cele mai aglomerate zile de până acum pe litoral: sunt 150.000 de turiști în stațiunile estivale, iar plajele sunt neîncăpătoare. Reprezentanții din industria turismului spun că numărul celor prezenți pe litoral este de fapt dublu faţă de cel raportat de unităţile hoteliere. Sunt mulţi cei care se cazează la rude, prieteni și particulari.

Hotelierii se aşteaptă la un grad mare de ocupare pentru următoarele săptămâni, conform Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc.

related posts

Leave a Comment