Home Actualitate Polițiștii locali, permanent vigilenți

Polițiștii locali, permanent vigilenți

by Antonia Mocanu
0 comment

Polițiștii locali sunt în permanență vigilenți și acționează constant în municipiul de la malul mării pentru a asigura și menține ordinea publică. În urmă cu câteva zile, oamenii legi au desfășurat o acțiune privind menținerea ordinii și siguranței publice în mai multe zone ale orașului- Poarta 6, Km 4-5, Medeea, Abator, zona Inel 2 și târgul de legume fructe de pe varianta Ovidiu. Agenții Direcției Generale Poliția Locală au aplicat 89 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 54.590 de lei.  De asemenea, au fost legitimate 69 de persoane fizice și verificați 65 de operatori economici. Agenții au aplicat sancțiuni și pentru consumul de băuturi alcoolice în locuri publice, săvârșirea de acte obscene în public, răscolire în gunoi, apelare la mila publicului, depozitare pe domeniul public a mărfurilor sau comerț ambulant.

Una dintre problemele cele mai frecvent întâlnite de agenți o constituie încălcarea regulilor de conviețuire socială cu privire la aruncarea deșeurilor pe domeniul public. Cei care sunt prinși în fapt nu numai că vor fi puși să strângă mizeria făcută, ci vor fi și sancționați contravențional.

Acțiunile polițiștilor locali se desfășoară atât în centrul orașului, pe marile bulevarde, în zonele de promenadă, cât și la periferia orașului pe aleile dintre blocuri, dar și în funcție de sesizările cetățenilor. Direcția Generală Poliția Locală Constanța reamintește numerele de telefon la care cetățenii pot apela pentru a semnala situații din sfera lor de compentență instituțională – 0241.484.205-Dispecerat sau 0341.922.

related posts

Leave a Comment