Home Actualitate Ploile afectează turismul deltaic

Ploile afectează turismul deltaic

by Antonia Mocanu
0 comment

Ploile din ultima perioadă afectează turismul deltaic. Din cauza schimbărilor climatice, mai multe trasee din Delta Dunării sunt impracticabile după ce mai mulți bușteni au fost aduşi de pe Dunăre.

Preşedintele Asociaţiei de Management al Destinaţiei Turistice Delta Dunării (AMDTDD), Cătălin Ţibuleac, este cel care a tras semnalul de alarmă. Acesta spune că printre canalele blocate de plauri  se numără Roşu-Puiu, Tătaru şi Ivancea.

Din fericire, acum este o perioadă în care nivelul apei este crescut, iar canale care erau impracticabile în alte perioade acum pot fi vizitate. Însă în luna august, cotele Dunării vor scădea, iar canalele vor deveni din nou impracticabile. Reprezentanții Asociației de management turistic din Deltă spun însă că problema este una veche.

Conducerea Biosferei Delta Dunării (ARBDD), a anunțat că, săptămâna viitoare, instituţia va emite ordinul de începere a lucrărilor de decolmatare care vor include şi zone impracticabile în momentul de faţă. Decolmatarea presupune automat şi curăţarea de tot ceea ce înseamnă resturi de buşteni care incomodează practicarea oricărei activităţi, de la pescuit la turism

related posts

Leave a Comment